Λύσεις backup

Λύσεις backup

Αρκεί μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να προκύψει ένα απρόβλεπτο γεγονός, που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τα σημαντικά δεδομένα σας αλλά και τη φήμη σας. Παρά την πρόοδο της τεχνολογίας, τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε μια σειρά απο απειλές που μπορούν να σας φέρουν αντιμέτωπους με ανεπιθύμητες και αγχωτικές καταστάσεις. Ενώ από τη μια μεριά οι επιχειρήσεις είναι απαραίτητο να εφαρμόζουν αυτοματοποιημένες backup διαδικασίες, από την άλλη ελάχιστα άτομα έχουν υιοθετήσει μια προσωπική στρατηγική για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Ακόμα και σήμερα, που οι παγκόσμιες διασυνδέσεις γίνονται όλο και περισσότερες, υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να δουλέψεις offline. Και αυτές είναι οι στιγμές που η ύπαρξη στρατηγικής backup μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Ο λόγος;

Ρωτήστε οποιονδήποτε IT επαγγελματία και θα σας πει ότι βλάβες σπάνια συμβαίνουν όταν κάποιος είναι προετοιμασμένος. Η μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί μια αποτυχία είναι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εφησυχασμού. Αρκεί μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα βρείτε πολλές ιστορίες όπου η έλλειψη μιας στρατηγικής backup προκάλεσε τεράστιο άγχος σε όλους τους εμπλεκόμενους. Αν παρόλα αυτά δεν πεισθήκατε ακόμη, ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω έξι βασικούς λόγους που κάνουν το backup αναγκαίο.

1. Τα δεδομένα είναι χρήματα

Τα πολύτιμα δεδομένα σας αντιστοιχούν σε μετρητά. Αν έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο σε κάποιο σημαντικό project, οποιοδήποτε θέμα προκύψει πιθανόν να σας κοστίσει ακριβά. Το να χάσετε μια καταληκτική ημερομηνία μπορεί να οδηγήσει στο να χάσετε έναν πελάτη, ή ακόμα και δυνητικούς πελάτες. Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς τις συνέπεις που έχει ένα τέτοιο γεγονός μέχρι να του συμβεί.

2. Διακοπή ρεύματος

Αν και η τεχνολογία σήμερα προστατεύει σε σημαντικό βαθμό από ανεπιθύμητες καταστάσεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα βλάβης με καταστροφικό αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ τελείως σίγουρος ότι ακόμα και μια εφεδρική πηγή ενέργειας δε θα χαλάσει. Με την τακτική όμως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, εξαλείφονται σε σημαντικό βαθμό κίνδυνοι που σχετίζονται με τις διακοπές ρεύματος.

3. Αστοχίες Υλικού και Ιοί

Οι αστοχίες υλικού είναι κοινότυπες, σε κάθε τεχνολογικό προϊόν. Φτάνει μόνο ένας ελαφρώς ελαττωματικός σκληρός δίσκος, και πριν καν το καταλάβετε, όλα τα δεδομένα σας θα έχουν χαθεί. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση που ένας ιός προσβάλει το σύστημά σας. Κακόβουλο λογισμικό δύναται να καταστρέψει αρχεία, να απενεργοποιήσει υπολογιστές κλπ. Ακόμα και αν ανακτήσετε κάποια από τα αρχεία αυτά, παραμένει η πιθανότητα να έχουν καταστραφεί και συνεπώς να είναι πλέον μη αξιοποιήσιμα.

4. Φυσικές καταστροφές

Ένα ακόμη εφιαλτικό σενάριο, και ταυτόχρονα όχι τόσο σπάνιο. Έχετε σκεφτεί την περίπτωση που ενώ λειτουργούν όλα "ρολόι", ο φορητός υπολογιστής σας πέφτει από τα χέρια κατά τη μεταφορά του, ή ένα ποτήρι νερό χύνεται πάνω του κατά λάθος, ή απλώς ξεχνάτε να κάνετε αποθήκευση, λίγο πριν τη λήξη μιας προθεσμίας;

Όταν δουλεύετε λοιπόν με συσκευές οι οποίες είναι ευπαθείς, καλό θα είναι να έχετε μεριμνήσει για την αποθήκευση των σημαντικών αρχείων και σε άλλες συσκευές/χώρους, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν άμεσα από ζημιά.

5. Χρόνος ανάκτησης

Σε περίπτωση αποτυχίας, η ανάκτηση των δεδομένων μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Ειδικά η ανάκτηση από έναν διακομιστή μπορεί να πάρει ώρες, ενώ από έναν σκληρό δίσκο
μέχρι και μέρες. Στο χρονικό αυτό διάστημα που θα μεσολαβήσει πιθανώς να έχουν χαθεί ήδη πολλές ευκαιρίες.

6.Κλοπή

Για όλες τις φορητές υπολογιστικές σας συσκευές υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κλοπής. Από τη στιγμή που θα χαθεί μια συσκευή, τα δεδομένα έχουν κάνει φτερά και η ανάκτησή τους είναι προφανώς πρακτικά αδύνατη... Μια λύση θα ήταν να κρατάτε αντίγραφα σε cloud ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποχωριστείτε οριστικά τα ευαίσθητα δεδομένα των πελατών σας ή τα δικά σας, χωρίς τη θέλησή σας.

Θυμηθείτε λοιπόν τους λόγους αυτούς και οργανώστε την προσωπική σας στρατηγική backup ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων και να προφυλάχθείτε εγκαίρως από κρίσιμες απώλειες δεδομένων. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

contract banner

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ

Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία & εξειδιεκευμένη γνώση

Λειτουργούμε με συνέπεια & επαγγελματισμό

Παρέχουμε προσιτές τιμές

Βρίσκουμε λύσεις στα δικά σας προβλήματα

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

09:00 - 17:00

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK